Personal Drive Scan

35.00

Met de Personal Drive Scan maak je op een snelle en leuke manier inzichtelijk wat jouw persoonlijke drijfveren en waarden zijn die jou intrinisiek motiveren in je werk.

WAAROM DE DRIVE SCAN?

Gemiddeld zijn we al gauw 40 uur per week en een (zeer) groot deel van ons leven aan het werk. Reden genoeg om in jezelf en het geluk en het succes dat je in je werk ervaart te investeren en een baan te zoeken die invulling geeft aan jouw interne drijfveren en een situatie op het werk te creëren die jou gelukkig maakt en jou stimuleert om het beste uit jezelf te halen.

Het doel van de deze scan is om je meer inzicht te geven in de twee belangrijkste invloeden die bepalend zijn voor het geluk en het succes dat je in je werk ervaart:

  1. Jouw persoonlijke drijfveren: Wat drijft jou in deze fase van je leven op het werk?
  2. Jouw waarden: Welke waarden hanteer je om je persoonlijke doelen te realiseren?

 

WAAROM INZICHT IN JE PERSOONLIJKE DRIJFVEREN?

Onze persoonlijke drijfveren omvatten de persoonlijke doelen die we nastreven. Veelal onbewust hebben ze een zeer grote beïnvloed op de emoties en het geluk we op de werkvloer ervaren. Ze bepalen of een situatie op het werk of het werk dat we doen ons een goed of een slecht gevoel geeft, of dat bijdraagt of juist afbreuk doet aan het geluk dat we in ons werk ervaren en of dat ons wel of niet intrinsiek motiveert om hier vol voor te gaan. Daarbij beïnvloeden ze de prestaties die we leveren.

Het doorgronden van je eigen drijfveren is daarom de basis voor meer geluk en succes op je werk. Het maakt je bewust van wat de motor is achter jouw motivatie en gedragingen op de werkvloer, leert je wat jij nodig hebt om je gelukkig te voelen en optimaal te kunnen presteren in je werk en stelt je in staat om gericht te zoeken naar een (nieuwe) baan en een bedrijfscultuur die invulling geven aan jouw interne drijfveren.

Het analyseren van je persoonlijke drijfveren helpt je niet alleen om te verklaren wat je tot nog toe veelal onbewust hebt gedaan met de resultaten die je tot nu toe hebt gekregen en bovenal, waarom je dit hebt gedaan en hebt willen doen. Ook stelt het je in staat om heel gericht aan de slag te gaan en een situatie op het werk te creëren die een positieve invulling geeft aan je sterkste drijfveren en die je helpt om je eigen doelen/ambities te realiseren die je nastreeft in je leven.

Als je hierin slaagt dan verandert dit het werk dat je doet, van iets waarmee je in je primaire behoeftes voorziet, in iets waar je daadwerkelijk zingeving en voldoening uit haalt. Daarbij zal de situatie je van binnenuit prikkelen om het beste uit jezelf te halen en optimaal te presteren.

Het doel van deze Personal Drive Scan is dan ook om je -daar waar mogelijk- te helpen om je zelfkennis te verbeteren en je bewustzijn te vergroten ten aanzien van wat jou in deze fase van je leven drijft als persoon als je aan het werk bent. En, om je praktische handvatten mee te geven, waarmee je direct en concreet aan de slag kunt gaan om een situatie op het werk te creëren die daar een positieve invulling aan geeft.

 

 

nl_NLNederlands