Social Drive Scan

35.00

Met de Social Drive Scan maak je op een snelle en leuke manier inzichtelijk wat jouw sociale drijfveren en waarden zijn die jou intrinisiek motiveren in je werkrelaties.

WAAROM DE SOCIAL DRIVE SCAN?

Gemiddeld zijn we al gauw 40 uur per week en een (zeer) groot deel van ons leven aan het werk. Reden genoeg om in jezelf en het geluk en het succes dat je in je werk ervaart te investeren en een situatie op je werk en een situatie te creëren op het werk die jou gelukkig maakt en jou stimuleert om het beste uit jezelf te halen.

Het doel van de deze scan is om je meer inzicht te geven in de twee belangrijkste invloeden die bepalend zijn voor het geluk en het succes dat je in je werkrelaties ervaart:

  1. Jouw sociale drijfveren: Wat drijft jou in deze fase van je leven in je werkrelaties?
  2. Jouw waarden: Welke waarden hanteer je om je sociale doelen te realiseren?

 

WAAROM INZICHT IN JE SOCIALE DRIJFVEREN?

Onze sociale drijfveren omvatten de persoonlijke doelen die we nastreven als we samenwerken met anderen. Veelal onbewust hebben ze een zeer grote beïnvloed op de emoties en het geluk dat we in onze werkrelaties ervaren. Ze bepalen of de interactie (relatie en/of samenwerking) met de ander ons een goed of een slecht gevoel geeft, hoe we hierop reageren en  of die ons wel of niet intrinsiek motiveert en triggert om een team te vormen en goed met elkaar samen te werken. Daarbij beïnvloeden ze de prestaties die we samen met de ander(en) leveren.

Het analyseren van je sociale drijfveren helpt je niet alleen om te verklaren waarom een werkrelatie en samenwerking wel of niet stroomt en waardoor dat komt, ook stelt het je in staat om gericht aan de slag te gaan en een situatie in je werkrelaties te creëren die een positieve invulling geeft aan je sterkste drijfveren en die je helpt om je eigen levensdoelen te realiseren die je nastreeft.

Als je hierin slaagt dan verandert dit de samenwerking met anderen, van iets waarmee je in je primaire behoeftes voorziet, in iets waar je daadwerkelijk zingeving en voldoening uit haalt. Daarbij zal de situatie je van binnenuit prikkelen (stimuleren) om met de ander samen te werken en een optimaal resultaat te behalen.

Het doel van deze scan is dan ook om je -daar waar mogelijk- te helpen om je zelfkennis te verbeteren en je bewustzijn te vergroten ten aanzien van wat jou drijft in je werkrelaties. En, om je praktische handvatten mee te geven, waarmee je direct en concreet aan de slag kunt gaan om je werkrelaties en de samenwerking met anderen te verbeteren.

nl_NLNederlands