ONLINE SCAN DIE INZICHTELIJK MAAKT WELKE VAN DE 5 DRIJFVEREN BIJ JEZELF (OF IEMAND ANDERS) OVERHEERSEN

DE PERSONAL DRIVE SCAN

SNEL

 • KORTE INVULDUUR (<10 MINUTEN)

 • DIRECT INZETBAAR

 • AUTOMATISCHE RAPPORTAGE MET UITGEBREIDE TOELICHTING

LEUK OM TE DOEN

 • VISUEEL

 • INTUïTIEF

 • GAMIFICATION

BETROUWBAAR

 • GEBASEERD OP DE GEVALIDEERDE SCARF-THEORIE VAN DR. DAVID ROCK

 • GEVALIDEERDE WAARDENKAARTEN MET GEIJKTE BEELDEN

 • BETROUWBAARHEID >95%

De Personal Drive Scan is een intuïtieve online scan waarmee je op een snelle, leuke en zuivere manier inzichtelijk maakt wat jouw sterkste drijfveren zijn. De 5 drijfveren die hierbij worden gemeten zijn afgeleid van het SCARF-model van Dr. David Rock en door hersenonderzoekers geïdentificeerd als de (stille) motor achter vrijwel al onze emoties, motivaties en gedragingen (klik hier voor meer informatie over de SCARF theorie).

Tijdens de scan worden achtereenvolgens 27 waardenkaarten getoond en kies jij met behulp van een innovatieve swipe-techniek welke van deze waarden je wel en niet belangrijk vindt. Uit deze selecties kies je vervolgens 7 waarden die je het meest en het minst belangrijk vindt. Tot slot, rangschik je deze waarden op volgorde van belang. Na een kleine 10 minuten ben je klaar en zie je direct hoe jij scoort op alle 5 drijfveren en wordt in één oogopslag duidelijk welke van deze 5 drijfveren bij jou overheersen. Op het zelfde moment ontvang je per mail een uitgebreide rapportage waarin een uitgebreide toelichting wordt gegeven bij jouw drijfveren en concrete voorbeelden staan beschreven van situaties die hier wel en juist geen invulling aan geven. Ook lees je in dit rapport hoe jouw drijfveren zich verhouden tot de Nederlander beroepsbevolking en zie je wat jouw drive uniek maakt. Tot slot, vind je twee invuloefeningen die je meer bewust maken van de rol die jouw drijfveren spelen in je werk en je relatie(s) en je helpen om direct, gericht en concreet met de inzichten aan de slag te gaan.

De scan is primair ontwikkeld voor de Smartphone, maar werkt uiteraard ook prima op elke PC of tablet, mits het toestel is aangesloten op het internet. Er is zowel een Nederlands- en een Engelstalige versie van de test beschikbaar.

GEIJKTE BEELDEN, GAMIFICATION EN TIJDSDRUK MINIMALISEREN DE KANS OM BEWUST NA TE DENKEN OVER DE ANTWOORDEN DIE JE GEEFT EN LEGT ONS INTUÏTIEVE, MEER ONBEWUSTE DENKEN BLOOT

Voorheen kreeg je bij persoonlijkheidstesten stellingen voorgelegd, waarbij je weloverwogen kon aangeven welke van deze stellingen het meest op jezelf van toepassing waren. Dit nieuwe instrument gebruikt impliciete meetmethode in plaats van deze rationele meetmethoden en legt ons intuïtieve, meer onbewuste denken bloot.

Elke waardenkaart die wordt getoond bevat 4 geijkte beelden die met elkaar een complete en valide representatie vormen van desbetreffende waarde. Daarbij is een tijdsindicator een nieuw element. Hoe sneller twee dingen aan elkaar worden gekoppeld, hoe sterker de verbinding in het brein en hoe groter het belang van de waarde. Het gebruik van de beelden in combinatie met de tijdsdruk zorgt ervoor dat je tijdens het invullen van de scan snel en intuïtief te werk gaat en minimaliseert de kans dat je bewust gaat nadenken over de waarden die je selecteert en dat je de uitkomsten bewust beïvloedt.

De scan is uitgebreid en internationaal gevalideerd op basis van empirisch onderzoek onder ruim 4.500 personen, heeft een bewezen betrouwbaarheid van meer dan 95%. De scan is internationaal inzetbaar.

IMPRESSIE VAN HET RAPPORT

Via de onderstaande link ‘Doe de scan navigeer je naar de startpagina van de test. De scanzelf activeer je met een unieke activatiecode, die je hieronder bestelt. De kosten voor de scan bedragen €35,00 (inclusief 21% btw). Betalen kan veilig en snel met iDEAL en vanuit je eigen vertrouwde bankomgeving. Nadat je de bestelling hebt geplaatst en je de betaling hebt uitgevoerd, ontvang je de activatiecode(s) binnen 1 uur in je mail.

BESTEL DE SCAN
DOE DE SCAN

De ‘Personal Drive Scan’ heeft me echt geholpen bij het verkrijgen van inzicht in mijn drijfveren en wat ik belangrijk vind in een baan. Ik dacht mezelf wel redelijk te kennen in wat ik zoek en in welke werkomgeving ik me prettig voel maar door de test zijn er woorden aan gegeven die eerder een soort onderbuikgevoel waren. Het invullen van de scan is al leuk om te doen en ook snel gedaan. Knap hoe hieruit een realistisch beeld komt van mijn drijfveren en waarden. En helemaal knap dat het waarden zijn die ik eerder niet zo letterlijk kon benoemen maar wel voelde. Voor de toekomst helpt me dit om concreet te maken wat ik nodig heb om me gelukkig te voelen en succesvol te zijn in mijn werk, te bepalen of een werkplek bij mij past en of ik degene ben die een werkgever zoekt.

MARIT

De test wordt duidelijk uitgelegd zowel in tekst als met voorbeelden. Na de uitleg start de test en deze gaat niet te snel. De test is lekker kort, leuk om te doen en de uitslag klopte voor 95% met hoe ik mezelf ken.

ROB

De test ziet er goed uit en is leuk om te doen. Mooie beelden! Verrassend hoeveel informatie en inzichten er uit komen. Het klopt echt precies!

SASKIA

Leuke en nuttige test om te doen. De uitkomsten kloppen echt helemaal! De test helpt om mezelf beter op dit vlak beter te leren kennen en helpen goed bij het zoeken naar een nieuwe baan die echt bij mij past

WIM

Deze test is beter dan MBTI. Ik ben fan!

STEPHAN

PRIVACY EN DATABEVEILIGING

Scarfforce begrijpt de behoefte aan privacy en respecteert de noodzaak om jouw privacy te borgen en op een vertrouwelijke en veilige manier om te gaan met jouw antwoorden en testresultaten. Om deze reden hanteren we dan ook een strikt privacy en data security beleid dat is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

 1. Jouw antwoorden en testresultaten blijven te allen tijde jouw eigendom en worden zonder jouw toestemming met niemand anders gedeeld.
 2. Jouw antwoorden en testresultaten worden verwerkt, opgeslagen en beveiligd op de ISO-gecertificeerde servers van onze technische partner DataIM.
 3. Jouw antwoorden en testresultaten worden niet langer bewaard dan noodzakelijk.
 4. De internetverbinding, het versturen van persoonsgegevens, de online test en alle online aankopen worden beveiligd door een SSL verbinding.

Lees hier mee over ons privacy en data security beleid

WAAROM DE PERSONAL DRIVE SCAN?

 • De scan is gebaseerd op recente hersenstudies en verbeterd inzicht in hoe ons brein werkt en meet precies welke van de 5 drijfveren bij mensen overheersen die volgens hersenstudies (scans) daadwerkelijk onze motivaties en gedragingen sturen.

 • De scan geeft zuiver inzicht, omdat de onderzoekstechniek die in de scan wordt gebruikt is afgeleid van de impliciete associatie test van Dr. Greenwald die deelnemers om snel en intuïtief te werk gaan en voorkomt dat mensen bewust gaan nadenken over de antwoorden die zij (willen) geven. De opzet minimaliseert de kans dat men sociaal wenselijke antwoorden geeft. Niemand zal in de praktijk immers snel geneigd zijn om bewust toe te geven dat hij/zij gevoelig is voor status.

 • De scan is leuk om te doen voor deelnemers, doordat gebruik wordt gemaakt van gamification technieken (swipen, selecteren en ranken van waardenkaarten met aansprekende beelden) en door de korte invulduur van maximaal 10 minuten.

 • De scan levert een compleet beeld op, omdat het mensen niet in ‘hokjes’ plaatst en hierdoor geen informatie verloren gaat.