Teamscan

Met de Teamscan maak je op een snelle en leuke manier inzichtelijk welke drijfveren en waarden in jouw team overheersen.

Het gebruiksvriendelijke overzicht laat je in één oogopslag zien wat en hoe je jouw team en elk teamlid wel en juist niet intrinsiek motiveert. En levert heldere inzichten en concrete handvatten die je direct kunt inzetten om het geluk en het succes dat elk teamlid in zijn of haar werk ervaart actief te managen en de onderlinge samenwerking gericht te verbeteren.

Het vergroten van de intrinsieke motivatie van jouw team begint met de vraag; ‘Waarom werken mijn mensen?’

Bij veel organisaties zie je een groeiende belangstelling voor de mate waarin hun medewerkers voldoening in hun werk ervaren en zij intrinsiek gemotiveerd zijn om hun rol te vervullen. Geen onverstandige strategische keuze, gezien Rath & Harter in 2010 reeds hebben vastgesteld dat elke euro die geïnvesteerd wordt in het werkgeluk en de intrinsieke werkmotivatie, een positieve impact heeft op de betrokkenheid van het personeel en zich vijf keer terug betaalt.

Maar hoe stimuleer je nu dit biochemische systeem en zorg je dat je naast kundige, ook over gelukkige en betrokken teamleden beschikt die intrinsiek gemotiveerd zijn om te presteren en met elkaar samen te werken?

Manage en versterk de intrinsieke motivatie van jouw team om maximaal te presteren en goed samen te werken

Met de Teamscan maak je op een snelle en leuke inzichtelijk welke drijfveren en afgeleide waarden overheersen in jouw team. Het gebruiksvriendelijke overzicht laat je in één oogopslag zien welke ambities het sterkst bij elk teamlid leven. En, wat jouw team drijft als collectief.

De grootste winst is dat het overzicht duidelijk maakt welke emotionele verlangens het hardst om bevrediging schreeuwen en -veelal onbewust- hun gedragingen op de werkvloer sturen.

Het helpt niet alleen om de intrinsieke werkmotivatie van de teamleden concreet te evalueren en verklaren, maar ook om deze te actief managen en gericht te versterken. En als zodanig, om het werkplezier binnen jouw team te vergroten, de onderlinge samenwerking te verbeteren en de teamprestaties structureel te verbeteren. Ook helpt het overzicht om toekomstige gedragingen te voorspellen, kort verzuim (veelal mentaal verzuim) te verlagen en je beste mensen voor je te behouden.

Over de Teamscan

Inzicht in één oogopslag in de drijfveren en waarden van jouw team en elk teamlid

Scarfforce - Teamscan Inventariseer en visualiseer de drijfveren die overheersen binnen jouw team en manage hun intrinsieke werkmotivatie

Vragen waar de Teamscan antwoord op geeft:

 • Wat drijft ons als team: Wat zijn onze belangrijkste drijfveren en waarden?
 • Wat zegt dit over de cultuur die heerst binnen ons team?
 • Welke werksituaties geven ons een goed gevoel, motiveren ons van binnenuit en trekken ons aan?
 • Wat demotiveert en zorgt ervoor dat we op de rem trappen?
 • Wat zijn de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de teamleden onderling?
 • Welke structurele gedragingen zijn wel en niet logisch om van ons te verwachten op basis van wat ons drijft?
 • In hoeverre liggen ieders en onze gedeelde drijfveren in lijn met de organisatiedoelen en de gewenste gedragingen?
 • Welke gewenste gedragingen zijn niet logisch om van ons als individu en als team te verwachten en dienen bewust gestimuleerd te worden?
 • Welke ongewenste gedragingen zijn wel logisch om van ons als individu en als team te verwachten en dienen bewust afgeremd te worden?
 • Welke drijfveren worden momenteel wel en onvoldoende ingevuld?
 • Welk effect heeft dit op hun intrinsieke werkmotivatie, ziekteverzuim en/of loyaliteit?
 • Hoe kunnen deze drijfveren beter ingevuld worden?
 • Welke leiderschapsstijl past het best bij onze team?
 • Waar moeten we op letten bij het aantrekken van een nieuw teamlid?

Recensies

Wat anderen zeggen over de Teamscan…

Door Joost (Food&I) op: 10/10/2022

Scarfforce_Personal Drive Scan_recensies

Goede exercitie om te doen als je je team beter wilt leren kennen en de onderlinge samenwerking wilt verbeteren, zoals bij ons het geval was. Het is zeker aan te raden om dit in combinatie met een workshop te doen, omdat dit een beter gevoel geeft bij de uitkomsten en deze ook beter beklijven.

Door David (Hilton) op 6/5/2022

Scarfforce_Recensies Personal Drive Scan

Sinds het begin ben ik overtuigd van de Scarfforce methode. Het meet precies wat bij iedereen het meest resoneert en heeft ons geholpen om in te zien waar onze natuurlijke kracht ligt, wat onze valkuilen zijn en welke (on)gewenste gedragingen we wel en niet hoeven te stimuleren. De online test legt alles uitstekend bloot wat dat betreft.

Door Patrycja (Hilton) op 17/10/2021

Scarfforce_Recensies Personal Drive Scan

Een tijdje terug heb ik Scarfforce gevraagd om een scan van ons MT te maken, met als doel om elkaar beter te leren kennen en de onderlinge samenwerking te verbeteren. De workshop die daarop door Rudmer werd gegeven, heeft ons op dit vlak vele waardevolle inzichten gegeven. Dankzij de oefeningen die we tijdens de workshop deden, heeft iedereen nu een goed beeld bij wat ons drijft als individu en als team, en hoe we daarop het best kunnen inspelen. Erg nuttig, dank je wel Rudmer!

Door Ralph (Short Stay Group) op: 19/08/2020

Scarfforce_Personal Drive Scan_recensies

Als je wilt je jouw mensen goed wilt leren kennen, dan is de TeamScan een aanrader!. De test was leuk om te doen en geeft verrassend veel en relevante inzichten ten aanzien van wat iedereen drijft, welke waarden zij hierbij het meest belangrijk vinden en hoe je als teamleider kunt helpen om ieders motivatie en werkgeluk te vergroten. Heel handig als je zoals ik regelmatig nieuwe gezichten tegenkomt en snel tot iemand’s kern te komen. Hoewel de mensen uit mijn team vaak overal vandaan komen, was de test voor iedereen goed te doen. 

Door Jamy (Jays) op 23/11/2020

Scarfforce_Recensies Personal Drive Scan

Een prima oplossing voor het doorgronden van ieders werkmotivatie. Het overzicht laat precies zien hoe je iedereen gelukkig maakt en het best kunt motiveren. Scheelt een hele hoop tijd (en frustratie) om tot de kern te komen. Nuttig dus!

Contact

0031-(0)20-5304353

Haarlemmerstraat 121, 1013 EN Amsterdam

Privacy & Data protection

Haal meer uit jouw team!