Online Drijfverenscan

Met de online drijfverenscan van Scarfforce verkrijg je inzicht in de drie belangrijkste invloeden die bepalend zijn voor de mate waarin je voldoening en succes in je werk ervaart:

1. Persoonlijke Drijfveren

2. Sociale Drijfveren

3. Waarden

Over de scan

Intuïtieve, snelle en leuke methode om je drijfveren inzichtelijk te maken

Met de drijfverenscan maak je op een snelle en intuïtieve manier inzichtelijk wat jouw dominante drijfveren zijn. Tijdens het doorlopen van de scan worden 30 waardenkaarten getoond en kies jij in drie eenvoudige stappen en met behulp van interactieve swipe-technieken welke waarden je het meest en het minst belangrijk vindt in je werk.

Na een kleine 10 minuten ben je hiermee klaar en volgt direct de uitslag, waarbij je in één oogopslag ziet hoe jij scoort op alle 6 drijfveren. Op hetzelfde moment ontvang je per mail automatisch een gebruiksvriendelijke PDF-rapportage. Hierin vind je een uitgebreide toelichting bij jouw sterkste drijfveren en belangrijkste waarden. En worden concrete voorbeelden gegeven van werksituaties die je intrinsieke werkmotivatie versterken en juist verminderen. Daarbij vind je praktische tips die je direct kunt gebruiken om meer geluk, voldoening en succes in je huidige werksituatie te ervaren. Of, om een nieuwe rol of baan te vinden die jou ècht en structureel voldoening geeft en je van binnenuit motiveert om alles uit jezelf te halen.

Intuïtief

Geijkte beelden en een tijdsdruk zorgen ervoor dat je tijdens het invullen van de scan intuïtief te werk gaat en minimaliseren de kans dat je rationeel nadenkt over je antwoorden en de resultaten bewust beïnvloedt.

Valide

Zowel de waarden, de gecalibreerde beelden en de onderzoeksmethode zijn uitgebreid en internationaal gevalideerd op basis van empirisch onderzoek onder meer dan 4.500 personen en hebben een bewezen validiteit van meer dan 95%.

Leuk om te doen!

Speltechnieken en een korte invulduur vergroten daarbij het invulplezier en de betrokkenheid tijdens het doorlopen van de scan.

Intuïtief

Snel

Fun!

De Personal Drive Scan

Inzicht in je Persoonlijke Drijfveren

Waarom geeft het werk dat ik doe en de rol die ik vervul mij wel of juist geen voldoening? En waarom motiveert dit mij wel of juist helemaal niet van binnenuit (intrinsiek) om maximaal te presteren? Hoe werkt dat in mijn hersenen en hoe krijg ik daar meer grip op?

Als je meer wilt weten over de drijvende kracht achter het geluk en het succes dat jij in je werk ervaart. En je je zelfkennis wilt vergroten over wat diep van binnen echt voldoening geeft en intrinsiek motiveert als persoon. En je een checklist kunt gebruiken waarmee je concreet kunt toewerken naar het verbeteren van de huidige situatie op het werk, of gericht naar een baan kunt zoeken, waarin je meer geluk en succes in je werk ervaart, kies dan voor de Personal Drive Scan.

De Personal Drive Scan beantwoordt de volgende vragen:

 • Wat drijft mij in deze fase van mijn leven in mijn werk?
 • Wat zijn mijn sterkste persoonlijke drijfveren?
 • Welke waarden hanteer ik om mijn persoonlijke doelen/ambities te realiseren?
 • Welke situaties geven mij een goed gevoel en motiveren mij van binnenuit (intrinsiek) op het werk?
 • Welke rol en type werkzaamheden geven mij de meeste voldoening en halen het allerbeste in mij naar boven?
 • Wat kan ik doen om meer voldoening en succes te ervaren in de huidige situatie op het werk?
 • Waar moet ik op letten bij het zoeken van een nieuwe baan en rol?

Onderliggende theorie

De persoonlijke drijfveren die met behulp van de Personal Drive Scan in kaart worden gebracht vinden hun oorsprong in de motivatietheorie en de daarop gebaseerde behoeften piramide van Abraham Maslow. En komen sterke gelijkenissen met de 6 waardendomeinen die worden beschreven in het waardenmodel van Barrett.

De Social Drive Scan

Inzicht in je Sociale Drijfveren

Waarom geeft de samenwerking met je collega’s jou wel geen goed gevoel? En motiveert dit jou wel of juist helemaal niet om een team te vormen en er samen vol voor te gaan? En, waarom reageer je soms zo heftig en emotioneel op wat de ander doet of zegt? Waar komen al die emoties ineens vandaan? En hoe krijg je daar meer vat op? Wat is het dan dat hij of zij dan precies verkeerd doet? En wat kan jij of de ander anders en/of beter doen om de onderlinge werkrelatie en/of samenwerking te verbeteren?

Als je meer wilt weten wat jou een goed of een slecht gevoel geeft in je werkrelaties en jou wel of juist helemaal niet intrinsiek motiveert om met elkaar samen te werken. En je een concrete checklist kunt gebruiken om gericht te werken aan het geluk en het succes dat je in je werkrelaties of samenwerking met anderen ervaart, kies dan voor de Social Drive Scan.

De Social Drive Scan beantwoordt vragen zoals:

 • Wat drijft mij in in mijn werkrelaties?
 • Waar verlang ik zoal en het meest naar?
 • Welke waarden hanteer ik om mijn sociale doelen te realiseren?
 • Welke situaties triggeren automatisch een approach response bij mij en trekken mij aan (engage)?
 • Welke situaties triggeren daarentegen een avoid response en zorgen ervoor dat ik juist op de rem trap (disengage)?
 • Wat heb ik van mijn leidinggevende en/of collega’s nodig om me goed te voelen als ik met hen samenwerk?
 • Wat motiveert mij van binnenuit (intrinsiek) om een hecht team met elkaar te vormen?
 • Welke werkcultuur past het beste bij mij en haalt het beste in mij naar boven?
 • Wat kan ik of de ander(en) beter of anders doen om meer geluk en succes in mijn werkrelaties te ervaren en de samenwerking te verbeteren?
 • Waar moet ik op letten bij het zoeken naar een nieuwe werkcultuur en werkgever?

De Combinatie Scan

Inzicht in je Persoonlijke èn je Sociale Drijfveren

Als je je kennis wilt vergroten over zowel je persoonlijke en je sociale drijfveren, kies dan voor de Combinatie Scan. Met deze scan breng je beide drijfveren in kaart.

Over de rapportage

Betrouwbare inzichten, concrete handvatten en praktische tips

Na afloop van de scan ontvang je direct en per mail automatisch een PDF rapportage, met een uitgebreide toelichting bij jouw sterkste drijfveren en concrete voorbeelden  van werksituaties die hier wel en juist geen invulling aan geven.

Het rapport bevat onder andere de volgende elementen:

 • Een beknopte samenvatting van de theorie
 • Een helder grafisch overzicht met jouw scores op alle drijfveren
 • Een uitgebreide toelichting bij jouw sterkste drijfveren
 • Een helder grafisch overzicht van jouw belangrijkste waarden
 • Concrete voorbeelden van werksituaties die;
  • wel en juist geen invulling aan jouw sterkste drijfveren geven
  • jou een goed of een slecht gevoel geven en jou meer of minder geluk laten ervaren in je werk en/of werkrelaties
  • jou intrinsiek motiveren of demotiveren om maximaal te presteren en/of goed samen te werken met collega’s
 • Concrete adviezen, tips en controle vragen die je direct kunt gebruiken voor de volgende doeleinden;
  • Het vergroten van je zelfkennis en je zelfbewustzijn
  • Het analyseren en verklaren van de huidige situatie op het werk
  • Het vergroten van het geluk dat je in je werk en je relaties ervaart
  • Het verbeteren van je werkmotivatie en je werkprestaties
  • Het controleren van de emoties en gedragingen die je op de werkvloer vertoont
  • Het analyseren, oplossen en voorkomen van emotionele conflicten op het werk
  • Het zoeken naar een nieuwe baan die jou structureel voldoening geeft en van binnenuit stimuleert om het beste uit jezelf te halen

  Privacy en Databeveiliging

  Vertrouwelijk en veilig

  Scarfforce begrijpt de behoefte aan privacy en respecteert de noodzaak om jouw privacy te borgen en op een vertrouwelijke en veilige manier om te gaan met jouw antwoorden en testresultaten. Om deze reden hanteren we dan ook een strikt privacy en data security beleid dat is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

  • Jouw antwoorden en testresultaten blijven te allen tijde jouw eigendom en worden zonder jouw toestemming met niemand anders gedeeld.
  • Jouw antwoorden en testresultaten worden verwerkt, opgeslagen en beveiligd op de ISO-gecertificeerde servers.
  • Jouw testresultaten worden niet langer bewaard dan noodzakelijk.
  • De internetverbinding, het versturen van persoonsgegevens, de online test en alle online aankopen worden beveiligd door middel van een SSL verbinding.

   Recensies

   Wat anderen zeggen over de scan…

   Door Jef op 10/12/2022

   Scarfforce_Personal Drive Scan_recensies

   Prima test! Die SCARF drijfveren zijn een mooie aanvulling op hetgeen op dit vlak al wordt aangeboden. 

   Door Adriane op 6/12/2022

   Scarfforce_Recensies Personal Drive Scan

   Leuke test om te doen. Lekker snel en mooi gemaakt. Het invullen werkt goed. Waardevolle nieuwe inzichten, terwijl ik al best veel van dit soort testen heb gedaan. 

   Door Marit op 11/10/2022

   Scarfforce_Recensies Personal Drive Scan

   In het begin even wennen met dat swipen. Eigenlijk vind ik alles wel belangrijk. Maar door een selectie van de waarden te maken die ik echt het allerbelangrijkst vind, wordt de bedoeling van de test wel duidelijk. Tenminste als ik de resulaten zie, dan herken ik mezelf daar gelijk en helemaal in. Heb de belangrijkste inzichten gedeeld met mijn baas. En wat ik wel grappig vind is dat hij nu helemaal zijn best doet om daar rekening mee te houden. Bijvoorbeeld door mij veel ruimte te geven om zelf te beslissen hoe ik iets doe. En wat dus ook echt werkt. Want dat maakt mijn werk wel echt leuker. Dank je wel dus ; )

   Door Kay op 19/08/2022

   Scarfforce_Recensies Personal Drive Scan

   Leuke test om te doen met die waardenkaarten en dat swipen. Aansprekende beelden. En lekker snel. Herken mezelf helemaal in de uitkomsten. Dat is inderdaad precies wie ik ben en wat mij drijft, grappig om dat zo te lezen! Het rapport bevat veel handige en bruikbare inzichten. Aanrader! 

   Door Merel op 23/07/2022

   Scarfforce_Personal Drive Scan_recensies

   Ik vond de test heel leuk om te doen! Ik vond het wel lastig om een keuze te maken uit alle drijfveren die mij gelukkig maken, omdat ik ze eigenlijk allemaal wel belangrijk vind 😅. Maar het mooie aan deze test vind ik is dat er wel verschil zit in hoe belangrijk ik al deze waarden vind. En dat je dat er met behulp van deze scan wel goed uitkrijgt. Mijn drijfveren en de toelichting die hierbij worden gegeven kloppen precies! Deels een bevestiging van wat ik al wel wist. Maar de test heeft zeker ook veel extra en nieuwe inzichten opgeleverd. En ook inzichten waar ik direct iets mee kan. Dus voor mij persoonlijk voldoet het aan de verwachtingen. De test is snel en leuk om te doen en het uitgebreide rapport geeft een nuttige verdieping aan de uitkomsten.

   Door Joram op 14/07/2022

   Scarfforce_Recensies Personal Drive Scan

   Ja tof! Ziet er gaaf uit, werkt snel en goed. Had m op mijn mobiel ingevuld en dat werkte super. Waardevolle inzichten wel. Handig voor bij het zoeken van een nieuwe baan. Hier kan ik zeker wat mee. 

   Door Kim op 23/06/2022

   Scarfforce_Recensies Personal Drive Scan

   Het rapport is wel wat lang qua tekst, maar zeker niet storend. Ofwel, ik zie niet iets dat je zou kunnen schrappen. De uitleg geeft meer diepgang en inzichten over jezelf, hetgeen positief is. Al met al heeft het mij zeker nieuwe inzichten gegeven en vind ik deze test oprecht van meerwaarde!

   Door Rafaela op 14/06/2022

   Scarfforce_Personal Drive Scan_recensies

   Vind vooral die inzichten met betrekking tot die automatische approach en avoid reactie wel lekker. Klopt inderdaad wel. Is precies waarom ik soms afhaak als ik met collega’s moet samenwerken. En andersom. Grappig! Goede checklist verder om na te gaan wat goed zit en waar nog wat te winnen valt. 

   Door David op 28/05/2022

   Scarfforce_Recensies Personal Drive Scan

   Geweldige test! Helemaal enthousiast! Leuk om te doen met die waardenkaarten en dat swipen. Tijdens het invullen vroeg ik me af of het wel goed zou komen. Maar als ik de resultaten zie word ik blij; het klopt precies en toch ook veel nieuwe en waardevolle dingen geleerd over mezelf en waar ik wel en juist niet gelukkig van word op mijn werk. Nuttig!

   Door Robbert op 14/05/2022

   Scarfforce_Personal Drive Scan_recensies

   Goede test om te doen, als je zoals ik op zoek bent naar een nieuwe baan. In 10 minuten een complete waslijst aan checkpunten. Kan ik zeker goed gebruiken nu!

   Contact

   0031-(0)20-5304353

   Haarlemmerstraat 121, 1013 EN Amsterdam

   Privacy & Data protection

   Haal meer uit jezelf en je collega’s!

   nl_NLNederlands