Online Drijfverenscan

Met de online drijfverenscan breng je op een snelle, nauwkeurige en leuke manier in kaart wat jouw drijfveren zijn, verbeter je je zelfkennis ten aanzien van wat je nodig hebt -in je werk en van anderen- om diep van binnen echte voldoening te ervaren en versterk je jouw grip op de mate waarin je intrinsiek gemotiveerd bent om maximaal te presteren.

Over de scan

Op een snelle en leuke manier, zuiver inzicht in jouw drijfveren

Met de drijfverenscan maak je op een snelle en intuïtieve manier inzichtelijk wat jouw dominante drijfveren zijn. Tijdens het doorlopen van de scan worden 30 waardenkaarten getoond en kies jij in drie eenvoudige stappen en met behulp van interactieve swipe-technieken welke waarden je het meest en het minst belangrijk vindt in je werk.

Korte invulduur

De scan neemt een kleine 10 minuten in beslag om volledig te doorlopen. Na afloop volgt direct de uitslag en zie je in één oogopslag hoe jij scoort op alle drijfveren.

Intuïtief

Geijkte beelden en een tijdsdruk zorgen ervoor dat je tijdens het doorlopen van de scan intuïtief te werk gaat en minimaliseren de kans dat je bewust de resultaten beïnvloedt.

Betrouwbaar

Zowel de waarden en de beelden die zijn gebruikt om de waarden te visualiseren zijn uitgebreid en internationaal gevalideerd op basis van empirisch onderzoek onder meer dan 4.500 personen en hebben een bewezen betrouwbaarheid van meer dan 95%.

Leuk om te doen!

Speltechnieken en de korte invulduur maken de scan leuk om te doen en vergroten je betrokkenheid.

Intuïtief

Snel

Fun!

Inzicht in je persoonlijke drijfveren

Wat drijft jou als persoon?

Waarom geeft het werk dat ik doe en de rol die ik vervul mij wel of juist helemaal geen voldoening? En waarom motiveert dit mij wel of niet van binnenuit (intrinsiek) om maximaal te presteren? Wat heb ik nodig om me gelukkig te voelen en ergens volledig voor te willen gaan? Hoe werkt dat in mijn hersenen en wat kan ik concreet doen om structureel meer geluk en succes in mijn werk te ervaren? 

Als je meer wilt weten over de drijvende kracht achter het geluk en het succes dat jij in je werk ervaart en je een concrete checklist kunt gebruiken om de huidige situatie op het werk structureel te verbeteren -of een nieuwe baan te vinden die jou ècht op het lijf is geschreven- doe dan de Personal Drive Scan.

Met de Personal Drive Scan beantwoord je de volgende vragen:

 • Wat drijft mij in deze fase van mijn leven in mijn werk?
 • Waar verlang ik diep van binnen -en veelal onbewust- het meest naar als ik aan het werk ben?
 • Wat heb ik hardst nodig om voldoening te ervaren en mij echt gelukkig te voelen op het werk?
 • Welke waarden hanteer ik om mijn persoonlijke doelen/ambities te realiseren?
 • Welke werksituaties vergroten mijn geluksgevoel, trekken mij aan en motiveren mij van binnenuit (intrinsiek) om ergens met volledige overgave voor te gaan?
 • Wat voor soort rol en werkzaamheden geven mij de meeste voldoening en halen het allerbeste in mij naar boven?
 • Wat kan ik doen om meer voldoening en succes te ervaren in mijn huidige baan?
 • Waar moet ik op letten bij het zoeken van een andere rol of een nieuwe baan?

Met deze Online Drijfverenscan genereer je in minder dan 10 minuten een concrete checklist, waarmee je structureel het geluk en het succes vergroot dat je in je werk ervaart.

Investering:

€35,-

Inclusief 21% btw

Inzicht in je Sociale Drijfveren

Wat drijft jou in je werkrelaties?

Waarom geeft de samenwerking met je collega(‘s) jou wel of geen goed gevoel en motiveert dit jou wel of juist helemaal niet om een er samen vol voor te gaan? En, waarom reageer je soms zo heftig en emotioneel op wat de ander doet of zegt? Waar komen al die emoties ineens vandaan en hoe krijg je daar meer vat op? Wat kun jijzelf en/of de ander doen om de onderlinge samenwerking te verbeteren? Welke werkcultuur is jou op het lijf geschreven?

Als je meer wilt weten over wat jou wel en juist niet intrinsiek motiveert om met de ander samen te werken, wat anderen concreet kunnen doen (of beter kunnen laten) om de samenwerking met jou te verbeteren, of in welke werkcultuur je wel en niet gedijt, kies dan voor de Social Drive Scan.

Met de Social Drive Scan beantwoord je de volgende vragen:

 • Wat drijft mij in in mijn werkrelaties?
 • Waar verlang ik diep van binnen het meest naar als ik met anderen samenwerk?
 • Welke waarden hanteer ik om deze doelen te realiseren?
 • Welke situaties triggeren automatisch een approach response bij mij, trekken mij aan en motiveren mij om met de ander(en) samen te werken (engage)?
 • Welke situaties triggeren daarentegen een avoid response en zorgen ervoor dat ik juist op de rem trap (disengage)?
 • Wat heb ik van mijn leidinggevende en/of collega’s het hardst nodig om me goed te voelen en stimuleren mij om een team met hen te vormen?
 • Welke werkcultuur past bij mij en haalt het beste in mij naar boven?
 • Wat kan ikzelf en/of de ander doen om meer geluk en succes te ervaren in onze werkrelatie en de onderlinge samenwerking te verbeteren?
 • Waar moet ik op letten bij het zoeken naar een nieuwe werkgever en werkcultuur?

Met deze Online Drijfverenscan genereer je een concrete checklist, waarmee je structureel je samenwerking met anderen verbetert.

Investering:

€35,-

Inclusief 21% btw

De Combinatie Scan

Inzicht in je Persoonlijke èn je Sociale Drijfveren

Als je je kennis wilt vergroten over zowel je persoonlijke en je sociale drijfveren, kies dan voor de Combinatie Scan. Met deze scan breng je beide drijfveren in kaart.

Met deze Online Drijfverenscan genereer je in minder dan 10 minuten een concrete checklist, waarmee je structureel het geluk en het succes vergroot dat je zowel in je werk en je werkrelaties ervaart.

Investering

€50,-

Inclusief 21% btw

Geautomatiseerde rapportage

Betrouwbare inzichten, concrete handvatten en praktische tips

Nadat je de online drijfverenscan eenmaal volledig hebt doorlopen, ontvang je automatisch per mail een gebruiksvriendelijke PDF-rapportage. Hierin vind je een uitgebreide toelichting bij jouw sterkste drijfveren en belangrijkste waarden en worden concrete voorbeelden gegeven van werksituaties die je een positieve invulling geven aan jouw sterkste drijfveren en werksituaties die precies het tegenovergestelde doen. Daarbij worden praktische tips gegeven waarmee je het geluk en het succes dat je in je werk ervaart gericht en structureel vergroot.

Het rapport bevat onder andere de volgende elementen en overzichten:

 • Beknopte samenvatting van de theorie
 • Helder overzicht van hoe jij scoort op alle drijfveren
 • Uitgebreide toelichting bij jouw sterkste drijfveren
 • Helder overzicht van jouw belangrijkste waarden
 • Concrete voorbeelden van werksituaties die;
  • wel en juist geen goede invulling geven aan jouw sterkste drijfveren
  • jou een goed en een slecht gevoel geven, en jou meer of minder geluk en voldoening laten ervaren in je werk en/of werkrelaties
  • jou intrinsieke motivatie om maximaal te presteren en/of goed samen te werken met collega’s versterken en verminderen
 • Praktische tips waarmee je het geluk en het succes dat je in de huidige werksituatie ervaart gericht en structureel vergroot.
 • Concrete checklist die je kunt gebruiken om gericht te zoeken naar een nieuwe baan/rol die jouw structureel voldoening geeft, gelukkig maakt en stimuleert om het beste uit jezelf te halen

Privacy en Databeveiliging

Vertrouwelijk en veilig

Scarfforce Security and confidentiality

Bij Scarfforce begrijpen we ieders behoefte aan privacy en respecteren we dan ook de noodzaak om die te borgen en op een vertrouwelijke en veilige manier om te gaan met jouw antwoorden en testresultaten. Om deze reden hanteren we dan ook een strikt privacy en data security beleid dat is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

 • Jouw antwoorden en testresultaten blijven te allen tijde jouw eigendom en worden zonder jouw toestemming met niemand anders gedeeld.
 • Jouw antwoorden en testresultaten worden verwerkt, opgeslagen en beveiligd op de ISO-gecertificeerde servers.
 • Jouw testresultaten worden niet langer bewaard dan noodzakelijk.
 • De internetverbinding, het versturen van persoonsgegevens, de online test en alle online aankopen worden beveiligd door middel van een SSL verbinding.

Toepassing

Voor wie?

De online drijfverenscan is speciaal ontwikkeld voor :

 • Degenen die zichzelf willen ontwikkelen en/of meer geluk en succes in hun carriere willen ervaren en om deze reden behoeften hebben aan een verbeterd zelfinzicht
 • Werkzoekenden die behoeften hebben aan een concrete checklist, waarmee zij concreet kunnen toetsen of een nieuwe baan/functie en/of rol voldoende invulling zal geven aan hun sterkste drijfveren en belangrijkste waarden
 • Recruiters en reïntegratie coaches die tijd en geld willen besparen bij het screenen van hun kandidaten en graag meer zekerheid (voorspelbaarheid) willen hebben over hun geschiktheid voor een specifieke en/of andere functie/rol
 • Leidinggevenden en HR medewerkers die meer uit hun mensen willen halen en/of hun mensen langer willen behouden
 • Coaches, trainers en docenten die graag op een snelle en online manier verbeterd en diepgaand inzicht willen hebben in de drijfveren en (onbewuste) motivaties van cliënten om zich te voelen, reageren, doen en/of presteren zoals zij doen.

  Recensies

  Wat anderen zeggen over de online drijfverenscan…

  Door Jef op 10/12/2022

  Scarfforce_Personal Drive Scan_recensies

  Prima test! Die SCARF drijfveren zijn een mooie aanvulling op hetgeen op dit vlak al wordt aangeboden. 

  Door Adriane op 6/12/2022

  Scarfforce_Recensies Personal Drive Scan

  Leuke test om te doen. Lekker snel en mooi gemaakt. Het invullen werkt goed. Waardevolle nieuwe inzichten, terwijl ik al best veel van dit soort testen heb gedaan. 

  Door Marit op 11/10/2022

  Scarfforce_Recensies Personal Drive Scan

  In het begin even wennen met dat swipen. Eigenlijk vind ik alles wel belangrijk. Maar door een selectie van de waarden te maken die ik echt het allerbelangrijkst vind, wordt de bedoeling van de test wel duidelijk. Tenminste als ik de resulaten zie, dan herken ik mezelf daar gelijk en helemaal in. Heb de belangrijkste inzichten gedeeld met mijn baas. En wat ik wel grappig vind is dat hij nu helemaal zijn best doet om daar rekening mee te houden. Bijvoorbeeld door mij veel ruimte te geven om zelf te beslissen hoe ik iets doe. En wat dus ook echt werkt. Want dat maakt mijn werk wel echt leuker. Dank je wel dus ; )

  Door Kay op 19/08/2022

  Scarfforce_Recensies Personal Drive Scan

  Leuke test om te doen met die waardenkaarten en dat swipen. Aansprekende beelden. En lekker snel. Herken mezelf helemaal in de uitkomsten. Dat is inderdaad precies wie ik ben en wat mij drijft, grappig om dat zo te lezen! Het rapport bevat veel handige en bruikbare inzichten. Aanrader! 

  Door Merel op 23/07/2022

  Scarfforce_Personal Drive Scan_recensies

  Ik vond de test heel leuk om te doen! Ik vond het wel lastig om een keuze te maken uit alle drijfveren die mij gelukkig maken, omdat ik ze eigenlijk allemaal wel belangrijk vind 😅. Maar het mooie aan deze test vind ik is dat er wel verschil zit in hoe belangrijk ik al deze waarden vind. En dat je dat er met behulp van deze scan wel goed uitkrijgt. Mijn drijfveren en de toelichting die hierbij worden gegeven kloppen precies! Deels een bevestiging van wat ik al wel wist. Maar de test heeft zeker ook veel extra en nieuwe inzichten opgeleverd. En ook inzichten waar ik direct iets mee kan. Dus voor mij persoonlijk voldoet het aan de verwachtingen. De test is snel en leuk om te doen en het uitgebreide rapport geeft een nuttige verdieping aan de uitkomsten.

  Door Joram op 14/07/2022

  Scarfforce_Recensies Personal Drive Scan

  Ja tof! Ziet er gaaf uit, werkt snel en goed. Had m op mijn mobiel ingevuld en dat werkte super. Waardevolle inzichten wel. Handig voor bij het zoeken van een nieuwe baan. Hier kan ik zeker wat mee. 

  Door Kim op 23/06/2022

  Scarfforce_Recensies Personal Drive Scan

  Het rapport is wel wat lang qua tekst, maar zeker niet storend. Ofwel, ik zie niet iets dat je zou kunnen schrappen. De uitleg geeft meer diepgang en inzichten over jezelf, hetgeen positief is. Al met al heeft het mij zeker nieuwe inzichten gegeven en vind ik deze test oprecht van meerwaarde!

  Door Rafaela op 14/06/2022

  Scarfforce_Personal Drive Scan_recensies

  Vind vooral die inzichten met betrekking tot die automatische approach en avoid reactie wel lekker. Klopt inderdaad wel. Is precies waarom ik soms afhaak als ik met collega’s moet samenwerken. En andersom. Grappig! Goede checklist verder om na te gaan wat goed zit en waar nog wat te winnen valt. 

  Door David op 28/05/2022

  Scarfforce_Recensies Personal Drive Scan

  Geweldige test! Helemaal enthousiast! Leuk om te doen met die waardenkaarten en dat swipen. Tijdens het invullen vroeg ik me af of het wel goed zou komen. Maar als ik de resultaten zie word ik blij; het klopt precies en toch ook veel nieuwe en waardevolle dingen geleerd over mezelf en waar ik wel en juist niet gelukkig van word op mijn werk. Nuttig!

  Door Robbert op 14/05/2022

  Scarfforce_Personal Drive Scan_recensies

  Goede test om te doen, als je zoals ik op zoek bent naar een nieuwe baan. In 10 minuten een complete waslijst aan checkpunten. Kan ik zeker goed gebruiken nu!

  Contact

  0031-(0)20-5304353

  Haarlemmerstraat 121, 1013 EN Amsterdam

  Privacy & Data protection

  Haal het beste uit jezelf!